Opmerkelijk: traditieclubs met verleden in Jupiler Pro League timmeren massaal aan de weg terug


Foto: © photonews 16 oktober 2023 21:20

Afgelopen weekend geen voetbal in de Jupiler Pro League en Challenger Pro League door de Rode Duivels. In de nationale amateurreeksen werd er wél gevoetbald. Stilaan zien we een aantal traditieclubs echt wel indruk maken.

In zowat elke nationale amateurklasse zijn het gewezen clubs uit de Jupiler Pro League die indruk aan het maken zijn. Zij maken allemaal aanspraak op promotie en dus een stapje dichter bij profvoetbal de komende jaren.

Eerste nationale

In eerste nationale blijft La Louvière met 22 op 24 koploper na een 0-2 zege op bezoek bij Heist. Lokeren-Temse staat tweede op twee punten en loopt ook uit op Heist, dat derde blijft.

Simon Vermeiren was de held bij Lokeren met twee doelpunten tegen Thes Sport, de eindstand was een zware 4-0.

Tweede nationale A

Eendracht Aalst zet zijn ambities ook stilaan kracht bij. Op bezoek bij Zelzate werd gewonnen, waardoor ze ook meteen de leidersplaats overnemen. De Ajuinen hebben bovendien nog een wedstrijd minder gespeeld.

Kapitein Falko Geenens, Jari De Vriendt en de ingevallen Ferhad Ayaz zorgden voor de Aalsterse doelpunten, goed voor 16 op 21.

Tweede nationale B

Racing Mechelen won met 1-4 bij Hades Kiewit en schuift zo tot op een puntje van leider Belisia Bilzen. Ook zij zijn dus goed bezig.

Tweede nationale C

In de ACFF is het RAEC Mons dat helemaal aan een revival bezig is. Ze komen uit de derde amateurklasse en staan nu met 24 op 24 opnieuw helemaal bovenaan. In Vervies werd met 0-2 gewonnen.

{INSERT_MATCHDAY}

Aernout Van Lindt

2e amateurliga A \\ 2e amateurliga B \\ Bergen \\ La Louvière \\ Sporting Lokeren \\ Eendracht Aalst \\ RC Mechelen \\ Lokeren-Temse
 
 
Reacties.