Eerste Nationale vrouwen: Zulte Waregem maakt er dertien(!), Aalst en Westerlo maken indruk aan de top van de klassering


Foto: © Leo Stolck 16 januari 2024 20:30

In de eerste nationale van het vrouwenvoetbal was het alweer tijd voor een nieuwe speeldag. Met opnieuw heel wat doelpunten in diverse wedstrijden. Westerlo en Aalst blijven bovenaan indruk maken, ook Zulte Waregem grossierde in de doelpunten.

Eendracht Aalst wilde zijn leidersplaats behouden en dat lukte, want er werd stevig uitgehaald bij de beloften van Club YLA. Loes Van Mullem zette de Ajuinen snel op voorsprong en wist nog een tweede keer te scoren, ook Sylvana Tieleman en Chanel Vandenhouwe deden hun duit in het zakje in een 1-4 overwinning.

Westerlo van zijn kant haalde ook flink uit, door met 2-6 te winnen bij KVK Tienen. Chiara Wielockx scoorde er twee, ook Inara Bouker, Hannelore Van Poppel, Insaf Amezian en Lauren Meyers deden de netten trillen. 

De dertienklapper van Zulte Waregem maakt ook heel veel indruk

Zulte Waregem zorgde voor de uitslag van het weekend, door met 13-0 te winnen van hekkensluiter Chastre. Zenna Goossens was de heldin van de avond met liefst acht(!) doelpunten. Anderlecht B, Alken, OH Leuven B en Bergen hoorden bij de winnaars van het weekend.

In de stand blijft Eendracht Aalst op kop, met vier punten meer dan Westerlo. Die hebben wel nog een wedstrijd minder gespeeld.

Aernout Van Lindt

 
 
Reacties.