Eerste Nationale vrouwen: Aalst en Westerlo blijven indruk maken, spanning stijgt


Foto: © Leo Stolck 30 januari 2024 19:10

In de eerste nationale van het vrouwenvoetbal was het alweer tijd voor een nieuwe speeldag. Met opnieuw heel wat doelpunten in diverse wedstrijden. Westerlo en Aalst blijven bovenaan indruk maken, ook Standard B grossierde in de doelpunten.

Eendracht Aalst wilde zijn leidersplaats behouden en dat lukte, want er werd knap gewonnen in eigen huis van Famkes Merkem. Marte Vannieuwkerke - dochter van - scoorde op het halfuur voor de bezoeksters, maar dat was niet voldoende voor puntengewin.

Na acht minuten had Loes Van Mullem er namelijk al 2-0 van gemaakt, na de koffie maakte Stephanie Suenens de wedstrijd monddood. Door de 3-1 zege blijven de Ajuinen leider in eerste nationale, de kloof met Westerlo blijft vier punten al hebben de Kemphanen nog een match tegoed.

Westerlo maakt veel indruk tegen Alken

Standard B zorgde voor de uitslag van het weekend, door met 1-7 te winnen van hekkensluiter Chastre. Ook Genk B, Moldavo en Club Luik wonnen, terwijl er gelijke spelen waren in Bergen - Zulte Waregem en Anderlecht B - OH Leuven B.

Westerlo maakte indruk als nummer twee door in eigen huis met liefst 6-1 te winnen van Alken. Insaf Amezian pakte uit met een hattrick, bij de rust stond het al 5-0.

Bart Vandenbussche

 
 
Reacties.