RWDM-eigenaar weer in nauwe schoentjes: hij moet voor de rechtbank verschijnen

04 april 2024 07:40

John Textor, de eigenaar van onder meer eersteklasser RWDM, Lyon en Botafogo, moet op maandag 15 april verschijnen voor de sportrechtbank in het Braziliaanse Rio de Janeiro.

Dat  omdat hij onvoldoende bewijsmateriaal kon voorleggen om zijn beschuldigingen van corruptie in het Braziliaanse voetbalkampioenschap hard te maken. Dat maakte de rechtbank woensdag bekend.

De 58-jarige Amerikaanse zakenman riskeert een boete van 200.000 real, omgerekend 37.000 euro, en een schorsing van een jaar. Textor haalde openbaar regelmatig uit naar de leiding in de Braziliaanse competitie. 

Vorig seizoen herhaalde hij meermaals dat meerdere wedstrijden in het Braziliaanse kampioenschap vervalst zouden zijn en dat scheidsrechters omgekocht zouden zijn, nadat hij met Botafogo naast de landstitel had gegrepen. Textor kon daarvoor echter geen bewijzen aanleveren.

Textor is naast eigenaar van Botafogo ook eigenaar van RWDM en Lyon. Ook daar lag hij al verschillende keren onder vuur omwille van de sportieve prestaties en de uitspraken die hij deed.

Bij RWDM heeft hij de populaire voorzitter Thierry Dailly buiten gesmeten en haalde hij deze winter een karrevracht nieuwe spelers. Een tactiek die verkeerd afliep gezien dat RWDM de play-downs moet spelen.

Johan Walckiers

RWDM
 
 
Reacties.