Premier League voert inoverende verandering in (die ook in de Jupiler Pro League heel waardevol zou zijn)

11 april 2024 16:00

Volgend seizoen zal de Premier League overstappen op semi-automatische buitenspeltechnologie, waar alle clubs unaniem mee hebben ingestemd.

De verandering zal van kracht zijn vanaf het seizoen 2024/25, zoals besloten tijdens de aandeelhoudersvergadering van de Engelse competitie.

Hoewel het systeem niet meteen beschikbaar zal zijn voor de eerste speelrondes, wordt verwacht dat het gereed zal zijn na de interlandperiode in het najaar, waarna het direct in gebruik zal worden genomen.

De Premier League heeft aangegeven dat deze technologie zal zorgen voor een snellere en consequentere plaatsing van de virtuele buitenspellijn, gebaseerd op optische spelertracking.

Bovendien zal het systeem een verbeterde beeldkwaliteit bevatten, waardoor supporters in het stadion en op televisie een helderder beeld van de situatie krijgen.

Een duur systeem, dat wel, maar het zou wel enorm tijdbesparend zijn. Ook in België hebben de fans genoeg van de minutenlange VAR-checks vooraleer er een correcte lijn kan getrokken worden.

Johan Walckiers

Premier League
 
 
Reacties.