Referee Department spreekt zich uit over afgekeurde aansluitingstreffer van Anderlecht tegen Club Brugge

07 oktober 2020 11:02

Zoals elke week geeft het Referee Department een woordje uitleg bij enkele VAR-fases van de voorbije speeldag. Dat was ook nu het geval, onder meer over een afgekeurd doelpunt van Anderlecht.

Amuzu rondde zondag een voorzet van Yari Verschaeren af, maar de scheidsrechter keurde de aansluitingstreffer af. De lijnrechter had buitenspel gezien van Murillo, zonder dat hij de bal raakte.

"Michael Murillo staat in een buitenspelpositie naast de doelverdediger en belemmert duidelijk de beweging van doelman Simon Mignolet van Club Brugge", legt het Referee Department uit. "Juiste beslissing van het scheidsrechtersteam om het doelpunt af te keuren en een correcte VAR-check."

STVV-KVK

Ook twee fases uit STVV - KV Kortrijk werden beoordeeld. "Juiste VAR-interventie en correcte eindbeslissing van de scheidsrechter", klonk het over de rode kaart van Selemani na "gewelddadig gedrag".

"Geen strafbaar handspel is, een correcte beslissing van de scheidsrechter en een juiste VAR-check", voor vermeend handspel van Sainsbury in de slotfase.

Bart Vandenbussche

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ Club Brugge \\ STVV \\ KV Kortrijk
 
 
Reacties.