Degryse ziet dat er één man cruciaal is voor succes Club Brugge: "Moet Tedesco hem echt niet meenemen?"


Foto: © photonews 26 april 2024 07:20

Club Brugge dendert momenteel door de play-offs. Weg is de vertrouwenscrisis. Blauw-zwart is na een heel teleurstellend regulier seizoen ineens dé titelkandidaat. Marc Degryse ziet ook hoe dat komt.

Club is ineens een machine geworden. “Dé ploeg van deze Champions’ Play-offs blijft Club Brugge. 13 op 15 en een doelsaldo van 13-3. Dat zijn indrukwekkende cijfers", zegt hij in HLN.

Hij heeft zelfs een bedenking bij de vorm van Hans Vanaken. "Bij Club Brugge komen de goals van overal. Jutglà, Thiago, Skoras, Vanaken. Niemand heeft die weelde. Het vormpeil van Vanaken is al een tijdje bijzonder hoog."

"Het is een gedachte die opwelt bij mij: moet Tedesco deze Vanaken niet opnemen in zijn EK-selectie als de UEFA selecties van 26 spelers toestaat? Vanaken heeft toch iets speciaals."

Twee hoofdprijzen?

Maar iedereen lijkt op het juiste moment zijn beste niveau te hebben gevonden. "Het maakt dat Nicky Hayen over een brede kern beschikt. Dat zal nodig zijn: Club speelt tussen komende zondag en 8 mei vier wedstrijden. Op Racing Genk, op Fiorentina, op Antwerp, en opnieuw thuis tegen Fiorentina."

"Dat zal veel fysieke en mentale energie vergen. Ik denk dat Hayen op dat zware programma heeft geanticipeerd door nu al veel te roteren. De brede selectie maakt evenwel dat Club Brugge geen keuze moet maken tussen titelstrijd en Europees voetbal. Ze kunnen twee keer voor de hoofdprijs gaan.”

Johan Walckiers

Club Brugge
 
 
Reacties.